Boeken en verhalen

TE VERWACHTEN:

  • HALF JUNI 2017 – Verhalen van het Waterloopkundig Laboratorium
    -Oral history, Uitgeverij Blauwdruk,  iov Natuurmonumenten
    Een oral history boek over het voormalig Waterloopkundig Laboratorium in Marknesse, waarvoor ik met diverse oud-medewerkers sprak. Deze interviews leverden verrassende verhalen op over een unieke periode van onze Nederlandse watergeschiedenis, van 1951 tot 1996. De ingenieurs testten grote waterbouwkundige werken (oa Deltawerken) op schaal in een bos in de Noordoostpolder. Alleen al de omstandigheden waren uniek! Het boek beschrijft niet alleen het inhoudelijke werk van de ingenieurs, tekenaars, fotografen en stencildames, maar het geeft ook een beeld van de werksfeer in die jaren.
    In het huidige Waterloopbos zijn nog altijd restanten te zien van schaalmodellen, onder meer de haven van IJmuiden, de haven van Lagos in Nigeria, de Libische oliehaven, de Deense Noordzeekust en het Noordzeekanaal.

GEPUBLICEERD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROZA

Extaze
Debuteerde in september 2014 met een kort verhaal in literair tijdschrift Extaze. In 2015 volgde een tweede publicatie.

Nominatie Literaire prijs van Wageningen
Genomineerd in 2013 voor de Literaire prijs van Wageningen met een kort verhaal. Het verhaal behoorde daarmee tot de beste vier inzendingen. De twintig mooiste verhalen zijn gebundeld in het boekje ‘Feest in de stad’.

Schrijven voor een goed doel
Publicatie in 2012 van een kort verhaal in een zomerbundel van Uitgeverij Jaylen Books. Schrijven voor het goede doel, een deel van de opbrengst van de bundel gaat naar KIKA.