Anders kijken – kijk naar boven

on

Oudste van 8 en ik doen mee aan de zesdaagse. In eerste instantie had ik alleen mezelf opgegeven. ‘Maar ik wil ook meedoen!’ roept hij meteen vol enthousiasme uit, als ik hem vertel dat ik me heb opgegeven voor een (gratis) zesdaagse fotocursus. Niet zomaar een cursus, nee, het is een cursus ‘Anders kijken’. Het is de bedoeling dat we de wereld op een ander manier gaan zien, bij voorkeur door een beeldzoeker. Daar ben ik altijd voor in (levert vast nieuwe ideeën en inspiratie op) en oudste dus ook. Grappig, ik ga nú al anders kijken, naar mijn zoon.

Wat gaan we doen? Zes dagen lang krijg je een opdracht per mail toegestuurd. De hoeveelheid tijd die je ervoor wilt uittrekken om de opdracht uit te voeren bepaal je helemaal zelf. Je kunt er een kwartier voor nemen, maar ook prima een uur of langer mee zoet zijn. Nadat hij aankondigde mee te willen doen, voegt oudste daad bij woord en grist de fotocamera uit mijn handen om aan de slag te gaan. Ik had zojuist de opdracht van vandaag gelezen: ‘Kijk naar boven.’ (Zo simpel is het!) Oudste neemt het voortouw en ik hobbel achter hem aan op onze verkenningsronde door het huis, ondertussen natuurlijk goed naar boven kijkend.

Wat we ontdekken: we hebben meer lampen aan het plafond dan we eigenlijk dachten (al dan niet met dode vliegen erin), we mogen hier en daar best eens met de ragebol langs én er zit veel leven op het plafond (hooiwagens, spinnen (getijgerde lijmspuiter misschien?) en papiervisjes).

Ik zie nu al uit naar opdracht 2 morgen! Ook meedoen? Kijk dan eens op de website van fotografe Else Kramer.
Oudste maakte de foto’s bij dit bericht.

Bericht geplaatst op 17 december 2011.