De laatste rozen

on

Mijn rozen in de tuin willen nog even niet weten dat het herfst is. Als echte bikkels trotseren ze herfstige (hagel)buien, loeiharde wind en nachtvorst. Met hun uitbundige bloei lijken ze de spot te drijven met de weergoden. Alsof het lente is en we nog een heel bloeiseizoen te gaan hebben investeren ze volop in het vormen van knoppen. Ze kunnen hun energie wel beter gebruiken met een winter voor de boeg, zou je denken. Voor de insecten hoeven ze het in ieder geval niet te doen, die vliegen er nauwelijks meer.

Van mij mogen ze. Ik zal ze straks in het voorjaar weer goed verzorgen met een extra schepje mest. Laat mij nu nog maar even genieten van die prachtige bloemen. De laatste bloemen van het jaar.

Deze laatste roos staat niet in mijn tuin, maar kreeg ik vandaag van manlief… lief.

Meer lezen over de rozen in mijn tuin? Zie ook ‘Rozengeur’.

One Comment

  1. Anonymous schreef:

    Wat een prachtige foto’s! Heel vrolijk en mooi van kleur. Word er blij van 🙂

Reacties zijn gesloten.