Eifel

on

Weer thuis. Mooie omlummeldagen achter de rug in de Eifel. Zelden zag ik zoveel slakken in zo’n korte tijd als de afgelopen dagen. Stuk voor stuk wees dochter ze aan.
‘Kijk mam, hier is weer een mooie. Maak jij maar een foto.’

Om er steevast aan toe te voegen, nadat ik een kiekje had geschoten: ‘Is koud, voel maar.’ Ja inderdaad, koelbloedig en plakkerig zijn ze, stelden we samen vast. Maar ook prachtig en traag. En zo fotografeerde ik een hele collectie bij elkaar, om thuis nog eens te bestuderen op een regenachtige middag.

Niet alleen observeerden we slakken, we bewonderden ook vele oranjetipjes op de pinksterbloemen en zagen de eerste sleutelbloemvlinders, we kuierden door velden vol zachtgele sleutelbloemen en genoten van de uitbundig bloeiende dotterbloemen in greppels en langs oevers van meanderende beekjes.

Nu en dan speurden we de lucht af op al dan niet aanwezige dreigende bewolking en stuitten daarbij onverwacht eens op een cirkelende zwarte ooievaar vlak boven ons hoofd. En de spiedende, ietwat hooghartige blik van een oehoe hoog in een naaldboom deed ons vermoeden dat die ons allang in de smiezen had, toen wij nog met onze speurneuzen neerwaarts gericht liepen.

Maar… wat we niet zagen: orchideeën! Nou goed, nauwelijks. Voor de liefhebbers: we vonden drie bloeiende mannetjesorchissen, een vliegenorchis met voorzichtig een bloem geopend en vele rozetten van nachtorchissen. Verder nog geen glimp van andere soorten. Misschien over een week of drie nog eens een kiekje nemen.


4 Comments

 1. Meibloempje schreef:

  Waar in de Eifel zit je? Wij zijn er 2 jaar geleden geweest!

 2. Elvira schreef:

  Blankenheim. Jullie?

 3. ingesahuleka schreef:

  Een oehoe klinkt ook niet verkeerd… (beetje jaloers)

 4. Meibloempje schreef:

  Volgens mij daar in de buurt – Wollenberg.

  Mooie foto’s hoor!

Reacties zijn gesloten.