Met sandalen in het veld

on

korenbloemen

Het gonst en het zoemt om mij heen. De zon brandt in mijn rug en er hangt een warme, kruidige geur in de lucht. Een bij heeft net in mijn dikke teen geprikt en distels schuren tegen mijn blote benen. Wie loopt er dan ook met sandalen in het veld? Dat is vragen om problemen. Goed, het was ook meer een spontane actie dan echt gepland. Hoewel ik het wel al wekenlang van plan was.

Bijna dagelijks fiets ik langs dit bontgekleurde, ingezaaide bloemenveld. Steeds ‘onderweg’ en dus geen tijd om te stoppen. Elke keer bedenk ik dat ik toch echt eens foto’s moet maken voordat het uitgebloeid is. Deze week stapte ik af.

Vanaf het fietspad had ik gezien dat venkel en korenbloem prominent aanwezig zijn, maar nu ik door het veld loop, ontdek ik veel meer soorten. Goudsbloemen in allerlei kleurvarianten, phacelia, komkommerkruid, diverse soorten kaasjeskruid en hier en daar een klaproos. Een paradijs voor hommels, bijen, zweefvliegen en vlinders. En voor een plantenliefhebber als ik. Binnenkort nog maar eens terug met camera. En dichte schoenen.

IMG_1983-3

2 Comments

  1. Meibloempje schreef:

    Wat een bloemenweelde!

  2. Anonymous schreef:

    Haha, jammer van die bijensteek. Mooie bloemen!

Reacties zijn gesloten.