NaNoWriMo

on

Ken je dat, dat je allerlei ideeën hebt voor een roman, vele (losse) schrijfsels in je bureaula, maar vaak niet de tijd of de rust vindt om eens goed door te pakken met de ideeën? Ze helemaal uitschrijven, dat vraagt veel discipline, maar vooral ook tijd. En dat valt niet altijd mee als je, zoals ik, niet in de luxe positie verkeert om de hele dag aan je roman te werken. Vaak komt het aan op de late uurtjes. Uren waarin ik ook blogjes wil tikken, interviews uitwerken, (vak)literatuur bijhouden, Boer zoekt vrouw kijken…O ja, en ook nog even van gedachten wisselen met echtgenoot. Tja, soms wil ik misschien te veel.

En precies daarom vind ik het zo’n geweldig idee, NaNoWriMo: National Novel Writing Month. In één maand kom je tot een complete roman van 50.000 woorden. Dat komt neer op gemiddeld 1.667 woorden per dag schrijven. Pittig, maar een maand is goed te overzien. Een kwestie van ‘gewoon’ even goed doorpakken. Schrijven, schrijven en nog eens schrijven, daar draait het om. Gewoon document openen en beginnen met tikken. Niet urenlang nadenken over je openingszin, dagenlang sleutelen aan je personages of wekenlang puzzelen met je plot. Nu gaat het om de kwantiteit, niet om de kwaliteit. Dat komt pas later, ná november. Na 30 dagen heb je een eerste ruwe schets voor een roman, dan pas begint het schrappen, sleutelen en  herschrijven… en dat zien we dan wel weer.

Voor een steuntje in de rug registreer je je op de site Nanowrimo.org, voer je iedere dag je geschreven woordenaantal in en kun je je eigen statistieken volgen. Op de website Schrijvenonline.org kun je speciaal deze maand extra schrijftips lezen.

Vandaag dag 4, mijn teller staat op 3.167 woorden: nog enig werk te verrichten vanavond…
Mogelijk rollen er wat minder blogjes uit de pen deze maand!

2 Comments

  1. Anonymous schreef:

    Ik ben reuze benieuwd naar je roman, Elvira. Veel schrijfsucces!

    José.

  2. Elvira schreef:

    Dankjewel, José!

Reacties zijn gesloten.