Paddenogen

on

Je moet er een beetje mee oppassen. Voor je het weet zit je in het hokje van ‘steekje los’ of ‘niet helemaal lekker’. Niet dat dat erg is, denk ik, maar mijn gezinsleden kijken daar toch anders tegenaan. 

Dus vooral niet te hard roepen hoe vertederd wij allemaal waren toen we een rugstreeppadje onder de grijze kliko vonden. Vooral ook niet verklappen dat we als een blok vielen voor zijn glimmende, groene kijkers. De jongens vochten erom wie hem het eerste mocht vasthouden en dochter kwam met een loeppotje aangesneld (maar dat leek me niet zo’n goed idee). 

Ik roep het niet te hard hoe prachtig padden zijn. De ‘Enge en Vieze Beesten Brigade’ ligt op de loer. Mensen die je bevreemd aankijken als je vertelt dat je wel eens een amfibie vasthoudt (en je stiekem indelen bij ‘steekje los’). Zeker nog nooit in de ogen van een pad gekeken.

Lees over de najaarstrek van amfibieën op Natuurbericht.nl

 


3 Comments

 1. Angelika schreef:

  Helemaal mee eens! Ik heb er weleens één gekust, maar dat is niet echt aan te raden.
  Prachtig beestje!

 2. Elvira schreef:

  Hmm, ze veranderen dus niet in een prins, als je er eentje kust? Dat is goed om te weten, hoeven we dat niet ook nog eens uit te proberen 😉 Bedankt Angelika!

 3. José schreef:

  Ik ben verzot op padden. Ook op kikkers trouwens. In onze achtertuin wemelt het soms van die beestjes. Ze wagen zich ook wel eens binnenshuis. We wonen aan een sloot. Zodoende.

Reacties zijn gesloten.