Sint

on

IMG_6252

Zeven jaar is een mooie leeftijd om de intocht van Sinterklaas te beleven. Met tien word je al wat oud, merkte ik. Dan wil je niet meer mee om de oude man binnen te halen, want daar voel je je te groot voor. Je stelt de andere gezinsleden die wél gaan alleen nog de vraag: ‘Nemen jullie wel wat pepernoten voor mij mee?’. Als dat beloofd wordt, kruip je gerustgesteld achter je bureautje (het regent, dus je kunt niet voetballen).
Ben je vier, dan ben je eigenlijk nog te jong. Goed, je verkleed je als ‘meisje-Piet’. En leuk om de Sint op zijn paard te zien –vooral het paard vind je interessant- en je kijkt verlegen weg als Piet je een schouderklopje geeft. Maar bij het zingen, dansen en goochelen van Sint en Piet op het podium vind je de pepernoten die je kreeg interessanter. En als ze op zijn, wil je gewoon naar huis, want je kreeg zo’n dorst van al die droge zoetigheid.
Nee, dan de leeftijd van zeven. Dan kijk je met rode oren en wangen ademloos naar de goocheltrucs van de Pieten op het podium. En je wilt geen seconde eerder naar huis dan dat de Sint heeft gezegd dat je vanavond je schoen mag zetten. Je hoofd en hart is vol van Sint en Piet. Ja, zeven jaar, middelste heeft een mooie leeftijd.

IMG_3447