Stel je bent een meisje van twee

on

Stel je bent een meisje van twee. De jongste in het gezin met twee grote broers boven je. Je bent een echt meisje-meisje met een voorliefde voor roze, staartjes en rokjes. Diep in je hart. Maar met twee broers wil je je natuurlijk niet laten kennen en doe je als kleine meid stoer mee met de grote jongens.

Net als de jongens kijk je door een verrekijker, loop je met een loeppotje en zwaai je met een vlindernetje. Net als de jongens schuif je je bord met eten opzij, haal je je neus op en roep je ‘ties’. Net als de jongens lekker stoeien op het bed van papa en mama zodra het bedtijd is. Net als de jongens lekker niet luisteren, ha!

Nu zijn de broers uit logeren bij opa en oma. En heb je als jongste ineens papa en mama voor jezelf. Hoef je even niet op te boksen tegen die twee druktemakers (hoe lief ze ook zijn!). Wat doe je dan? Precies! Je begint te zingen, je kletst papa en mama de oren van het hoofd, vraagt af en toe even naar de broers (even checken of ze nog niet terugkomen?) en ontdekt ineens je roze poppenbuggy weer.

Als dat meisje van twee ben je zonder de broers op pad met papa en mama. Je helpt ze in een speelgoedwinkel met het uitzoeken van verjaardagscadeautjes. En wat zie je? Allemaal roze spullen! Je rijdt er geweldig leuk rond op een roze prinsessenauto met geluid, wordt voor de vorm even boos als je hem terug moet zetten (bent tenslotte twee) en je ziet prachtige poppen met de mooiste roze jurken. Maar het meest blij word je nog van een roze doos lego met roze blokjes en bloemetjes… dát is toch wel het einde. Stoer, maar toch meisje-meisje.


2 Comments

  1. Meibloempje schreef:

    Roze lego? Poppen? Hmmm, dan was ik zeker geen meisje toen ik 2 was ….

    Schattige foto’s weer!! Veel plezier met je meisje-alleen.

  2. Elvira schreef:

    Dankjewel!
    Enne… ik beweer niet dat je alléén een meisje bent als je met roze lego en poppen speelt 🙂

Reacties zijn gesloten.