Vlinderdag

on

 

Een prachtige vlinderdag vandaag. Maar liefst drie verschillende soorten zaten gelijktijdig op de herfstaster. Alledrie kakelvers, zo uit de pop. Dagpauwoog, gehakkelde aurelia en atalanta. Soorten die als rupsjes van brandnetels smullen.

Jongste wilde schommelen tot ‘in de bomen’  (vlinderstruik) zodat ze de vlinders kon aanraken.

We kunnen er nog even van genieten op zonnige dagen. Ze vullen hun reserves aan voordat ze over een paar weken een droog, beschut en vorstvrij plekje zoeken om de winter veilig door te komen.

De laatste vlinders van het seizoen. Wie weet, misschien kiezen ze ons schuurtje uit als overwinteringsplaats. Dan verwelkomen we ze volgend jaar als eerste vlinders in het voorjaar. 

Nieuwsgierig geworden en eens meer lezen over onze Nederlandse vlindersoorten? De website van de Vlinderstichting is een echte aanrader. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor informatie over vlindervriendelijk tuinieren of vlinderen met kinderen.


2 Comments

  1. Anonymous schreef:

    Mooie foto’s! Interessant, die vlinderweetjes. Ik ga bij mezelf ook eens in de tuin kijken naar welke vlinders er nu zitten.

  2. Karin van Hengel schreef:

    Hoi Elvira,

    Mooie foto’s van de vlinders. Dat ze zo rustig bleven zitten. Zeker nog aan het bijkomen van het ontpoppen :). Leuke foto ook van de jongste. Grappig effect zo.

    Groet, Karin

Reacties zijn gesloten.