Biografie

Liefde voor de natuur

Dwalen door het groen of schrijven achter mijn bureau? Het liefst doe ik allebei: schrijven over wat ik buiten beleefde. Ik fotografeer, interview en schrijf. In februari 2017 verscheen mijn boek ‘Vogels en de liefde’ bij de KNNV Uitgeverij in samenwerking met Vogelbescherming Nederland, over de diversiteit aan voortplantingsstrategieën bij vogels.

Al op mijn twaalfde stond ik met verrekijker over een Groningse dijk te turen naar ganzen. Daar op die dijk is mijn levenslange fascinatie voor de natuur geboren. Mijn liefde voor vogels, vlinders en alles wat groeit en bloeit.

Ik studeerde milieukunde in Groningen, journalistiek in Utrecht en volgde de opleiding Verhalend proza aan de Hogeschool van Amsterdam. In de loop der jaren werkte ik bij uiteenlopende groene organisaties, van ecologisch adviesbureau en stichting RAVON tot IVN en Natuurmonumenten.  Sinds 2011 ben ik freelance natuurjournalist, onder andere voor IVN, Vogelbescherming Nederland, wandeltijdschrift Te Voet, Veldwerk Nederland en Natuurmonumenten. Wandelreportages, achtergrondverhalen, interviews, webteksten en boeken.

Naast het journalistieke ‘natuurwerk’ teken ik levensverhalen op. Persoonlijke verhalen die je niet in geschiedenisboeken leest. Publicatie van mijn oral history verhalen vind je onder andere in de boeken ‘Verhalen over Landgoed Hackfort’, ‘Gelderse verhalen van boeren, burgers en buitenlui’ en in het in 2017 verschenen boek ‘Het Waterloopbos’. In opdracht van Natuurmonumenten interviewde ik diverse oud-medewerkers van het voormalig Waterloopkundig Laboratorium in Marknesse. Deze interviews leverden verrassende verhalen op over een unieke periode van onze Nederlandse watergeschiedenis, van 1951 tot 1996. Verhalen van ingenieurs, fotografen en tekenaars tot aan de koffiedames…

En verder? Ik ben geboren en getogen in Groningen (Delfzijl, 1974) en sinds 2003 woon ik als Groninger in Gelderland. Met mijn drie kinderen (14, 11 en 8 jaar) struin ik het liefst in de natuur. Op deze website vind je foto’s en blogs van mijn omzwervingen door natuur en wijk.