Over mij

Op mijn twaalfde stond ik voor het eerst met de loeizware verrekijker van mijn opa te turen over een Groningse dijk. Het gevoel van vrijheid, geluiden van de natuur, de wind in mijn haar en die opvliegende vogels: alles maakte grote indruk op mij. Daar op die dijk is mijn levenslange fascinatie voor natuur, kust en zee geboren. Liefde voor vogels, vlinders, eindeloze landschappen en de mensen die er wonen. Ik schreef er als kind al graag over. Gedichten en verhalen, fictie, non-fictie. Ik experimenteerde met taal en met mijn Canon AE1 Program, om de wereld om me heen te vangen.

En dat doe ik nog steeds, weliswaar met een modernere camera in de hand. Ik schrijf boeken en werk als freelance (natuur)journalist, voltijds. Ik interview, fotografeer en onderzoek. Teken levensverhalen op en schrijf artikelen voor volwassenen en kinderen, voor tijdschriften en online. In opdracht en vrij werk, met uiteenlopende thema’s: van landbouw en natuur tot kunst en mensenlevens.

Na drie opleidingen en diverse banen begon ik uiteindelijk in 2011 als freelancer. Ik studeerde achtereenvolgens milieukunde (Groningen) en journalistiek (Utrecht), en volgde de driejarige schrijfopleiding ‘verhalend proza’ (Amsterdam). In de loop der jaren werkte ik bij allerlei groene organisaties, van ecologisch adviesbureau en stichting RAVON tot IVN en Natuurmonumenten. Nu werk ik voor mezelf en voor uiteenlopende opdrachtgevers. 

>> naar mijn portfolio