Walvissen in de wind

“Zo zie ik graag informatieve jeugdboeken. Compact, maar vol met boeiende weetjes die de lezer inspireren om zelf op onderzoek uit te gaan. Je leert nieuwe dingen, en tegelijk ontdek je van alles over de wereld om je heen. Dit boekje maakt nieuwsgierig en verandert je kijk op alles wat je denkt te kennen.” – Libris Kinderboek van de maand februari 2022

Met creativiteit en illustraties van Wendy Panders. In samenwerking met PWN en BiomimicryNl.

NU BESTELLEN

Beschrijving

Gekkopleisters, natuurverf, walvissenwindmolens en haaienpakken… De natuur heeft al tot veel inspiratie geleid bij uitvinders, kunstenaars, architecten en onderzoekers. In dit prikkelende boek vind je voorbeelden van dieren en planten die met hun fantastische eigenschappen uitvinders op nieuwe ideeën hebben gebracht. En we kunnen nog zóveel meer leren van de natuur!

Het boek begint bij Leonardo da Vinci – de meest geniale uitvinder aller tijden –  waarna in 16 korte hoofdstukken steeds een dier of plant wordt beschreven met bijbehorende uitvinding(en). Zo is er het verhaal van een Japanse uitvinder die een ijsvogel zonder te spetteren in het water zag duiken, wat hem op het idee bracht een stille hogesnelheidstrein te ontwerpen. En de specht die met zijn ingenieuze schedel en tong ideeën gaf voor fietshelmen. Of wat te denken van de slak? Lees het boek en laat je inspireren.

  • Inspirerende voorbeelden uit de natuur
  • Leer de natuur als inspiratiebron te gebruiken
  • Een thema waarin biologie en techniek elkaar ontmoeten
  • Het eerste Nederlandse jeugdboek over biomimicry
  • Ook leerzaam voor volwassenen!
  • Met grappige en informatieve illustraties van Wendy Panders

Biomimicry…
… is het nabootsen van ideeën uit de natuur om menselijke problemen op te lossen. Niet alleen kopiëren, maar een stap verder: uitvinden voor de toekomst en in verbinding staan met de natuur.

Naast dit boek is er ook een tentoonstelling, die ik samen met een projectteam samenstelde >> meer hierover