Vogels en de liefde in het Duits!

Vögel und die Liebe
Pala Verlag, oktober 2020

In 2017 publiceerde ik Vogels en de liefde bij KNNV Uitgeverij, samen met illustrator Stef den Ridder. Trots dat ons boek nu in het Duits is verschenen!
-> Meer info op de site van Pala Verlag

Vogels en de liefde

KNNV Uitgeverij
3e druk,  nu van €12,50 voor €7,50

NU BESTELLEN

“Werkman beschikt over een vaardige pen, grossiert in aardige voorbeelden en eigentijdse wetenschappelijke inzichten.”
Trouw, Jelle Reumer

Hoe zit dat eigenlijk met vogels en de liefde? Een paar voor het leven of iedere lente een nieuwe geliefde? En kun je van ‘liefde’ spreken bij vogels? De vogelgidsen in mijn kast reppen er niet over en dus ging ik op zoek naar antwoorden. Ik las wetenschappelijke publicaties en interviewde doorgewinterde vogelonderzoekers. Mensen die een groot deel van hun leven naar één vogelsoort kijken. En dat leverde mooie en verrassende verhalen op. Van lesbische albatrossen, zangvogels die paren met buren, zomerhuwelijken bij tureluurs, kuikenadoptie, echtscheidingen bij merels, harems… Je komt het allemaal tegen, gewoon bij vogels in je achtertuin.

Zoveel vogels, zoveel liefdes. Lees erover in mijn boek Vogels en de liefde, met prachtige illustraties van Stef den Ridder.  Over karakter, emoties, paarbanden en broedzorg. Mijn blik op vogels is voorgoed veranderd.

INTERVIEWS TERUGLUISTEREN OVER VOGELS EN DE LIEFDE

VARA’s Vroege Vogels, 12 februari 2017
Spijkers met Koppen, 11 februari 2017
Nieuwe feiten, Radio 1 België, 14 februari 2017 (vanaf min. 35)
Limburgs Land, L1, 6 mei 2017

->Recensies lezen